Linda_Lervaag_Sirkus.jpg

Bli en del av Big Bite-familien

Oppskriften på suksess i Big Bite

Linda Lervaag driver Big Bite på kjøpesenteret Sirkus Shopping i Trondheim, og tok over avdelingen for to og et halvt år siden. Siden da har hun rukket å bli den lederen som kan vise til størst økning i omsetning OG antall kunder to år på rad. Derfor spør vi henne om hvordan man best kan lykkes med sin egen butikk.

 

- Jeg holder fokus. Sørger for at maten alltid holder topp kvalitet, alltid er fersk og er aldri knipen. Godt og ferskt brød og nok pålegg, da smaker det alltid godt og kunden blir fornøyd. Vi skal levere skikkelig, aldri sånn passelig. Ordentlig er fasit på alt. På den lille tiden vi har må vi også rekke å gi kunden den oppmerksomheten hen fortjener. Vi skal kjenne igjen de som har besøkt oss tidligere og alltid kommentere om de har klippet seg eller fått en ny jakke. Et oppriktig smil og en hyggelig kommentar er aldri bortkastet. Det skal være hyggelig å besøke oss, det er slik vi får flere kunder.

 

Bilde_Sirkus6.jpg    


Tok spranget, og stortrives

Linda jobbet tidligere hos Jordbærpikene som også tilhører samme konsern som Big Bite, og var nok litt skeptisk til å skifte til ny drakt.

- Tør jeg dette? Jeg var veldig glad i Jordbærpikene, med sin flotte meny og muligheten til å småprate med kundene. Jeg tenkte at Big Bite kanskje var litt kjedeligere og at disken ville skape avstand til kundene. Men bare den utfordringen var jo spennende i seg selv. Jeg skjønte raskt at menyen på Big Bite både er variert og velsmakende, og disken er jo tross alt ikke større hinder enn du gjør det til. Jeg stortrives i Big Bite-familien.

 

En helt vanlig arbeidsdag, nesten

Arbeidsdagen tar som regel til litt etter kl. 08.00 med å kutte opp friske grønnsaker og sjekke dagens bestillinger. Kl. 11.00 kommer flere på jobb i tide til lunsjrushet. Gjennom dagen har avdelingen normalt 200 gjester, så i perioder kan det gå fort unna. Da gjelder det å passe på at alle får like god service. Vanligvis runder Linda av rundt 16.00, selv om det kan svinge med sesong og aktivitet. Slik har det ikke alltid vært.

 - I starten måtte det lengre dager til. Da jobbet jeg gjerne fra 8 om morgenen til 9 om kvelden, alt for å få et solid kundegrunnlag og skape en omsetning slik at du kan ansette flere og fordele arbeidet. Nå er vi 4-5 på jobb til daglig og gir jobb til flere studenter i helgene. Nå har jeg en helt normal arbeidsuke. Totalt er vi 8 ansatte og den siste er bare 16 år og starter nå som lørdagshjelp.  

  

Blir man rik i Big Bite?

 

- Du kan tjene godt, men det skjer ikke av seg selv fra dag én, det krever jobbing. Det er ingen hemmelighet at gjennomsnittslønna for drivere av en Big Bite er rundt 700.000 kroner. Jeg har en god inntekt men har også jobbet for det. Ingen bør starte dette bare på grunn av god lønn, da vil du ikke lykkes. Du må ha lyst til å skape en god arbeidsplass for deg selv og dine ansatte. Husk også at etter gode måneder, så kan det komme dårligere. Derfor må du bygge reserver og være forberedt på motgang, men jobber du bra så er belønningen god.

 

 Bilde_Levanger.jpg

 

Stor heiagjeng i ryggen

Big Bite skal åpne flere avdelinger i årene som kommer og er hele tiden på jakt etter dyktige mennesker som passer til å drive sin egen Big Bite. Hva er ditt viktigste råd til de som vil starte?

 

- Du blir din egen sjef, men må forstå at dette ikke er 08.00 – 16.00 hver dag, og slett ikke i starten. Du må kunne stå i det, må holde ut når det kniper. Men når du lykkes, så er jo belønningen god og du vil kunne tjene godt og samtidig ha en super jobb. Det er en egen kultur i Big Bite av folk som vil du skal lykkes godt. Du får Norges største heiagjeng i ryggen og god kontakt med kjedekontoret og de andre driverne. Du får venner for livet og mange å lære av og trives med.  

 
Du blir din egen sjef

Som franchisetaker i Big Bite driver du din egen butikk innenfor et populært og velprøvd konsept. Når du inngår en franchiseavtale, er det Big Bite som står for alle kostnader ved etablering av din avdeling. I tillegg dekker vi løpende kostnader som husleie, felles markedsføring, utgifter til regnskapsførsel og lønnstjenester. Vi har tett regional oppfølging av alle våre avdelinger. Du ansetter folk, driver butikken i tråd med våre standarder og legger ned energien din på salg og gode kundeopplevelser.

 

Er det din tur nå?

Vil du drive en av våre nye avdelinger?

Franchisetaker Big Bite AMFI Pyramiden ( Tromsø)

Franchisetaker Big Bite Mosjøen

 

Ikon bestill matBestill mat her